Advanced search

Forums : Technical Support : URGENT PROBLEMS THREAD (2009 and after)
Message board moderation

To post messages, you must log in.

1 · 2 · 3 · 4 . . . 9 · Next

AuthorMessage
Anshul Kanakia
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer

Send message
Joined: 30 Sep 08
Posts: 70
Credit: 164,860
RAC: 0
Message 8162 - Posted: 20 Apr 2009, 17:45:02 UTC

This is the URGENT problems thread meant for users to post project critical errors and/or issues only. Please do not use this thread for general discussion or personal queries. Thank you.
ID: 8162 · Report as offensive     Reply Quote
Gary Charpentier

Send message
Joined: 3 Apr 09
Posts: 12
Credit: 2,602,425
RAC: 286
Message 8184 - Posted: 21 Apr 2009, 22:43:16 UTC

When attempting to update community preferences:
http://www.cosmologyathome.org/edit_forum_preferences_action.php
Database Error

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/boincadm/projects/cosmohome/html/inc/db_conn.inc:44) in /home/boincadm/projects/cosmohome/html/user/edit_forum_preferences_action.php on line 168

ID: 8184 · Report as offensive     Reply Quote
Anshul Kanakia
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer

Send message
Joined: 30 Sep 08
Posts: 70
Credit: 164,860
RAC: 0
Message 8186 - Posted: 22 Apr 2009, 1:04:09 UTC - in response to Message 8184.  

Thanks for pointing this out. Just because the page header information is not being displayed though does not mean you cannot work on the page. You should still be able to update community prefs without any issues.
Nevertheless, I will try and fix this up as quickly as possible.
ID: 8186 · Report as offensive     Reply Quote
Brian Silvers

Send message
Joined: 11 Dec 07
Posts: 420
Credit: 270,580
RAC: 0
Message 8187 - Posted: 22 Apr 2009, 1:15:53 UTC - in response to Message 8186.  

Thanks for pointing this out. Just because the page header information is not being displayed though does not mean you cannot work on the page. You should still be able to update community prefs without any issues.
Nevertheless, I will try and fix this up as quickly as possible.


That's not what the error means. It is not talking about a page header as in what we can see. It happens on update (form submission). The error happens and preferences are not updated. I just tried it myself...
ID: 8187 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Saenger
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 22 May 07
Posts: 110
Credit: 253,728
RAC: 285
Message 8198 - Posted: 22 Apr 2009, 16:25:26 UTC

I got a bunch of "signal 11", for excample this one:
<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
process got signal 11
</message>
<stderr_txt>

</stderr_txt>
]]>


Some got it after only some minutes, but some only after some hours.
Grüße vom Sänger
ID: 8198 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Cori
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 22 May 07
Posts: 52
Credit: 34,836
RAC: 0
Message 8199 - Posted: 22 Apr 2009, 16:48:52 UTC - in response to Message 8198.  

I got a bunch of "signal 11", for excample this one:
<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
process got signal 11
</message>
<stderr_txt>

</stderr_txt>
]]>


Some got it after only some minutes, but some only after some hours.

Yep, me too (see here... ;-)

Lovely greetings, Cori

ID: 8199 · Report as offensive     Reply Quote
Anshul Kanakia
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer

Send message
Joined: 30 Sep 08
Posts: 70
Credit: 164,860
RAC: 0
Message 8251 - Posted: 29 Apr 2009, 1:44:31 UTC

This happens sometimes if your system is under high load. Try resetting the project. It should go away.
ID: 8251 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Paul D. Buck

Send message
Joined: 20 Apr 08
Posts: 11
Credit: 1,240,290
RAC: 0
Message 8260 - Posted: 29 Apr 2009, 8:47:34 UTC

I just turned on Cosmo again to try again.

First task already got download error and it looks like I am not alone ...

Come on guys ... this is the class of project that is my main interest...

GET IT TOGETHER ...

sigh ...

Looks like the second task did download, estimated time to completion is 19 hours?

Well, let us see if it is worth my time ...
ID: 8260 · Report as offensive     Reply Quote
Tomas

Send message
Joined: 18 Aug 08
Posts: 30
Credit: 827,240
RAC: 0
Message 8283 - Posted: 30 Apr 2009, 9:04:07 UTC
Last modified: 30 Apr 2009, 9:06:57 UTC

I have a wu that got sort of get stuck at 60%.
The wu stated, jumped back to 59% and when it reached 60%
got stuck again. I manually halted the rest of the wu's I had
running but it seam at first that it would stay on 60% forever
until it suddenly jumped to 90%. The wu's are still using a lot
of memory, 666.476 MB,and 75460 I/O readings. I will try to
finish this wu and then I will stop running Cosmos. IMO. Cosmos
is currently, at best, only an @ application.

This is the messages displayed during the repeated start and stop.

2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Computation for task ps_s22_15_7458636_1241079662_0 finished

2009-04-30 10:32:36|Cosmology@Home|Restarting task wu_042709_084720_2_0_0 using camb version 216

2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting ps_s22_15_7458637_1241079662_0
2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting task ps_s22_15_7458637_1241079662_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting ps_s22_15_7458638_1241079662_0
2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting task ps_s22_15_7458638_1241079662_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting ps_s22_15_7458639_1241079662_0
2009-04-30 10:32:36|Milkyway@home|Starting task ps_s22_15_7458639_1241079662_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:32:38|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458635_1241079662_0_0
2009-04-30 10:32:38|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458636_1241079662_0_0
2009-04-30 10:32:40|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458635_1241079662_0_0
2009-04-30 10:32:40|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458636_1241079662_0_0
2009-04-30 10:33:13|Milkyway@home|Sending scheduler request: To fetch work. Requesting 117489 seconds of work, reporting 4 completed tasks
2009-04-30 10:33:18|Milkyway@home|Scheduler request completed: got 0 new tasks
2009-04-30 10:33:18|Milkyway@home|Message from server: (Project has no jobs available)
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Computation for task ps_s22_15_7458637_1241079662_0 finished
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Computation for task ps_s22_15_7458638_1241079662_0 finished
2009-04-30 10:33:40|World Community Grid|Restarting task X0000097720197200803070751_1 using hcc1 version 606
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Starting ps_s22_15_7458640_1241079662_0
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Starting task ps_s22_15_7458640_1241079662_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Starting ps_s21_15_7460053_1241079894_0
2009-04-30 10:33:40|Milkyway@home|Starting task ps_s21_15_7460053_1241079894_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:33:43|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458637_1241079662_0_0
2009-04-30 10:33:43|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458638_1241079662_0_0
2009-04-30 10:33:47|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458637_1241079662_0_0
2009-04-30 10:33:47|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458638_1241079662_0_0
2009-04-30 10:34:36|Milkyway@home|Computation for task ps_s21_15_7460053_1241079894_0 finished
2009-04-30 10:34:36|Einstein@Home|Restarting task p2030_53651_85595_0088_G68.07+00.36.N_1.dm_345_1 using einsteinbinary_ABP1 version 305
2009-04-30 10:34:36|Milkyway@home|Starting ps_s21_15_7460058_1241079894_0
2009-04-30 10:34:36|Milkyway@home|Starting task ps_s21_15_7460058_1241079894_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:34:38|Milkyway@home|Started upload of ps_s21_15_7460053_1241079894_0_0
2009-04-30 10:34:39|Milkyway@home|Computation for task ps_s22_15_7458639_1241079662_0 finished
2009-04-30 10:34:39|Milkyway@home|Starting ps_s21_15_7460059_1241079894_0
2009-04-30 10:34:39|Milkyway@home|Starting task ps_s21_15_7460059_1241079894_0 using milkyway version 19
2009-04-30 10:34:40|Milkyway@home|Finished upload of ps_s21_15_7460053_1241079894_0_0
2009-04-30 10:34:41|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458639_1241079662_0_0
2009-04-30 10:34:44|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458639_1241079662_0_0
2009-04-30 10:34:51|lhcathome|Sending scheduler request: To fetch work. Requesting 19869 seconds of work, reporting 0 completed tasks
2009-04-30 10:34:56|lhcathome|Scheduler request completed: got 0 new tasks

2009-04-30 10:35:14|Cosmology@Home|Restarting task wu_042709_084720_2_0_0 using camb version 216

2009-04-30 10:35:16|Milkyway@home|Sending scheduler request: To fetch work. Requesting 125393 seconds of work, reporting 4 completed tasks
2009-04-30 10:35:22|Milkyway@home|Scheduler request completed: got 0 new tasks
2009-04-30 10:35:22|Milkyway@home|Message from server: (Project has no jobs available)
2009-04-30 10:35:31|Milkyway@home|Computation for task ps_s21_15_7460058_1241079894_0 finished
2009-04-30 10:35:31|Einstein@Home|Restarting task p2030_53651_85595_0088_G68.07+00.36.N_1.dm_345_1 using einsteinbinary_ABP1 version 305
2009-04-30 10:35:33|Milkyway@home|Started upload of ps_s21_15_7460058_1241079894_0_0
2009-04-30 10:35:33|Milkyway@home|Computation for task ps_s22_15_7458640_1241079662_0 finished
2009-04-30 10:35:35|Milkyway@home|Finished upload of ps_s21_15_7460058_1241079894_0_0
2009-04-30 10:35:35|Milkyway@home|Started upload of ps_s22_15_7458640_1241079662_0_0
2009-04-30 10:35:37|Milkyway@home|Finished upload of ps_s22_15_7458640_1241079662_0_0
2009-04-30 10:36:10|Milkyway@home|Computation for task ps_s21_15_7460059_1241079894_0 finished
2009-04-30 10:36:10|World Community Grid|Restarting task X0000097720197200803070751_1 using hcc1 version 606
2009-04-30 10:36:12|Milkyway@home|Started upload of ps_s21_15_7460059_1241079894_0_0
2009-04-30 10:36:14|Milkyway@home|Finished upload of ps_s21_15_7460059_1241079894_0_0

2009-04-30 10:37:33|Cosmology@Home|Restarting task wu_042709_084720_2_0_0 using camb version 216
ID: 8283 · Report as offensive     Reply Quote
Serge

Send message
Joined: 17 May 09
Posts: 1
Credit: 7,140
RAC: 0
Message 8368 - Posted: 26 May 2009, 2:38:30 UTC
Last modified: 26 May 2009, 2:50:10 UTC

CAMB 2.16 has a memory leak. Running BOINC 6.6.28 under Vista Ultimate SP1.
The workunit is wu_051609_124617_4_1_0, if that matters.

When CAMB 2.16 runs, it gradually fills available memory until it hits 100%. Windows then pages like a mofo, making the computer entirely unusable. Once it has finished paging stuff out of memory, everything runs fine for a little while, until the memory is filled again.
ID: 8368 · Report as offensive     Reply Quote
Profile MSE29

Send message
Joined: 3 Jul 07
Posts: 30
Credit: 2,532,426
RAC: 647
Message 8369 - Posted: 26 May 2009, 20:03:43 UTC
Last modified: 26 May 2009, 20:06:36 UTC

Do you really think this is a buffer overflow and ends with a bluescreen?
This happened since a few weeks mostly everyday.

camp 2.16 use a lot of ram
use boinc 6.4.5
It's only a problem with vista, not xp.
ID: 8369 · Report as offensive     Reply Quote
Profile JHAPA

Send message
Joined: 7 Jan 09
Posts: 3
Credit: 120,220
RAC: 0
Message 8374 - Posted: 28 May 2009, 8:07:25 UTC - in response to Message 8369.  

Hi
Boinc 6.4.7
Win XP SP3
T3400 (2 cores, 2 GB RAM)
the same problem of memory on my notebook...
1 WU is running (766MB), rest 6 WU is waiting for free memory
Jan
ID: 8374 · Report as offensive     Reply Quote
Allan Fox

Send message
Joined: 26 Jun 09
Posts: 2
Credit: 420
RAC: 0
Message 8479 - Posted: 15 Jul 2009, 21:31:27 UTC

I have a silelar problem with wu_070109_063008_3_0_0. It gets to about 67% then resets to 60% again.

Looks like there is some kind of problem here ...

Allan
ID: 8479 · Report as offensive     Reply Quote
sygopet

Send message
Joined: 2 Aug 08
Posts: 27
Credit: 204,771
RAC: 0
Message 8480 - Posted: 16 Jul 2009, 0:01:57 UTC - in response to Message 8479.  

I have a silelar (?) problem with wu_070109_063008_3_0_0. It gets to about 67% then resets to 60% again.

Looks like there is some kind of problem here ...

Allan


This problem is well known and references to it have appeared in this thread and elsewhere for several months.
Your 60% will, I believe, have returned to where it was before, after running the unit for a few minutes.
It doesn't seem to cause any lasting problem and, I suspect, the people running the project take the view that there are plenty of more important things to spend their time fixing at present. Like the excessive memory requirements.
ID: 8480 · Report as offensive     Reply Quote
Allan Fox

Send message
Joined: 26 Jun 09
Posts: 2
Credit: 420
RAC: 0
Message 8481 - Posted: 16 Jul 2009, 15:16:20 UTC - in response to Message 8480.  

I have a silelar (?) problem with wu_070109_063008_3_0_0. It gets to about 67% then resets to 60% again.

Looks like there is some kind of problem here ...

Allan


This problem is well known and references to it have appeared in this thread and elsewhere for several months.
Your 60% will, I believe, have returned to where it was before, after running the unit for a few minutes.
It doesn't seem to cause any lasting problem and, I suspect, the people running the project take the view that there are plenty of more important things to spend their time fixing at present. Like the excessive memory requirements.


I suspect that having more frequent checkpoints woul help.

The unit I am processing is taking all the resources (it appears to get processing time in prefrerence to any other Boinc project) and what's more today it has restarted about 80 times in 7 hours!!!

Restarting of units in this way sure does cut down on the processing completed.

Allan
ID: 8481 · Report as offensive     Reply Quote
Profile raimond.detempe

Send message
Joined: 4 Dec 08
Posts: 18
Credit: 776,676
RAC: 580
Message 8484 - Posted: 17 Jul 2009, 22:07:52 UTC

What can be the meaning of this?

17-7-2009 21:54:28 Cosmology@Home Message from server: (won't finish in time) BOINC runs 42.5% of time, computation enabled 100.0% of that

ID: 8484 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Ageless
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 15 Jun 07
Posts: 345
Credit: 50,500
RAC: 0
Message 8485 - Posted: 17 Jul 2009, 22:26:23 UTC - in response to Message 8484.  

That's a bug in either the client or the server software that the BOINC Devs are still trying to get fixed. You can try a project reset or two, to see if that fixes it, and else go back to a previous BOINC version for now.
Jord.
ID: 8485 · Report as offensive     Reply Quote
Profile raimond.detempe

Send message
Joined: 4 Dec 08
Posts: 18
Credit: 776,676
RAC: 580
Message 8501 - Posted: 30 Jul 2009, 13:15:01 UTC - in response to Message 8484.  

Similar messages I did get at other forums, of other projects within Seti@home - such as Seti itself, Milkyway@home and Einstein@home.

Therefore I will install Boinc new software anew. But at this moment I crunch one project of ClimatePrediction. And I will finish this first to the end, so that I don't lose the credits of that work. (At now a 600 hours to do.) After renewal of Boinc I return to all my other work, as e.g. Cosmology@home!
/raimond detempe
ID: 8501 · Report as offensive     Reply Quote
Profile raimond.detempe

Send message
Joined: 4 Dec 08
Posts: 18
Credit: 776,676
RAC: 580
Message 8511 - Posted: 7 Aug 2009, 10:02:31 UTC - in response to Message 8501.  

REading several project forums I conclude a probleem with the newest version BOINC 6.6.36.

See also the new BOINC WIKI.
So I tried the following: deinstall the Boinc program (remove it). And download an somewhat earlier version: 6.4.7
Now downloading works. If it was the whole problem, I can see after a day, when soms WU's are completed, and the manager askes for new work.
/raimond detempe
ID: 8511 · Report as offensive     Reply Quote
Profile raimond.detempe

Send message
Joined: 4 Dec 08
Posts: 18
Credit: 776,676
RAC: 580
Message 8512 - Posted: 9 Aug 2009, 8:04:50 UTC - in response to Message 8511.  

Yes, it works on the manner I did expect. Now can I say that it was the good solution to install the last version of BOINC software before 6.6.36 .
I did install 6.4.7 and things go as I hoped for!
Cheers!
/raimond detempe
ID: 8512 · Report as offensive     Reply Quote
1 · 2 · 3 · 4 . . . 9 · Next

Forums : Technical Support : URGENT PROBLEMS THREAD (2009 and after)